АвтоВАЗ хоче повернути дизайнера, який створив «Х-стиль»

АвтоВАЗ хоче повернути дизайнера, який створив «Х-стиль»

03 липня 2022
0

Після відходу Renault з Росії марка Lada втратила головного дизайнера і тепер компанія намагається знайти відповідного кандидата на цю посаду. Як з'ясувли в Autonews, керівництво АвтоВАЗу та чиновники хотіли б повернути Стіва Маттіна, але за нинішніх умов це буде важко. Маттіна називаються творцем фірмового «X-стилю» нинішніх моделей «Лада», а також батьком «Веста».

Британець Стів Маттін пропрацював шеф-дизайнером «Лада» дев'ять років - з жовтня 2011 по грудень 2020 року. Серед його заслуг - розробка фірмового стилю всієї сучасної лінійки бренду та запуск Vesta, причому Маттін займався не лише виглядом моделі, але також її технічною начинкою. За словами співрозмовника Autonews, дизайнер приділяв увагу навіть питанням компонування, тому що вважав, що без урахування всіх нюансів машину не можна зробити візуально привабливою.

Після виходу Renault з Росії пост шеф-дизайнера залишив і наступник Маттіна француз Жан-Філіп Салар із Dacia. Зараз у Lada є лише тимчасово виконуючий обов'язки директора з дизайну. Позиція номінальна, зізнаються у компанії, тому шукають кандидата на роль нового стиліста.

Як з'ясував Autonews, керівництво АвтоВАЗу та чиновники хотіли б повернути Стіва Маттіна, але за нинішніх умов це буде важко. Однією з основних проблем є можливість працевлаштування та оплати його роботи в Росії.

«Лада» потрібен спеціаліст з великим досвідом, який добре розуміється на технологіях, дизайні, сучасних трендах (це точно про Lada???). У нинішній команді Lada таких людей немає - так чи інакше доведеться залучати людину з боку. І Стів Маттін у цьому плані - ідеальний кандидат: крім Lada, він встиг попрацювати у Mercedes-Benz та Volvo. Британець відповідав за дизайн родстерів SL та SLK, седана Maybach, а також Volvo C30, XC60 та концепту S60.

Джерело: Autonews

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація