АвтоВАЗ намагається отримати європейську коробку передач китайського виробництва

АвтоВАЗ намагається отримати європейську коробку передач китайського виробництва

22 серпня 2022
0

АвтоВАЗ все ще зайнятий пошуками коробки передач для своїх моделей. Заміну недоступній через економічні санкції японській Jatco планують знайти у Китаї.

У ролі потенційних постачальників розглядаються три компанії. За інсайдерською інформацією, перевагу мають автоматичні гідромеханічні коробки, але не виключено, що вибір впаде на «варіатор».

Більшість китайських компаній випускає коробки разом або за ліцензією великих світових концернів - GM, ZF, BorgWarner, Aisin та інших. У АвтоВАЗі сподіваються отримати європейський «автомат» китайського виробництва. До військового вторгнення в Україну російський концерн мав намір налагодити локальне виробництво коробки Magna International на заводі Тольятті. АвтоВАЗ та канадська компанія навіть встигли укласти договір про постачання компонентів. Але, як то кажуть, не судилося.

Не виключено, що цей проєкт росіяни реалізують через посередництво Китаю. Відповідно до плану, через три роки 60% автомобілів концерну мають бути з АКП. За деякими даними, китайські коробки встановлюватимуть на всі моделі, окрім Niva.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація