«АвтоВАЗ» вирішив розробити електромобіль

«АвтоВАЗ» вирішив розробити електромобіль

19 червня 2022
0

Керівник «АвтоВАЗ» Максим Соколов у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму розповів, що в довгостроковій перспективі компанія планує розробити новий електрокар. На думку топ-менеджера, випуск такої моделі дозволить відповідати сучасним трендам. При цьому виробник не боїться конкуренції у сфері батарейного транспорту, а також вважає, що століття двигунів внутрішнього згоряння ще не минуло.

Соколов заявив, що розробка електрокара є довгостроковою перспективою. Фахівці поки що не знають, який форм-фактор отримає майбутня «батарейна» новинка. За словами голови компанії, модель може стати як гібридом, так і чистим електромобілем. Рішення буде прийнято відповідно до світових трендів та розвитку галузі «зелених» транспортних засобів.

Водночас, керівник компанії вважає, що двигуни внутрішнього згоряння рано списувати з рахунків. На думку Соколова, класичні агрегати все ще мають перспективи і будуть популярними в найближче десятиліття. На питання щодо конкуренції у сфері електричного транспорту він відповів, що АвтоВАЗ не боїться нових гравців на ринку, оскільки стабільні умови та державна підтримка допоможуть у розвитку російських «батарейних» автомобілів.

«АвтоВАЗ» вже мав електричні автомобілі - наприклад, El Lada і Vesta EV. При цьому раніше колишній глава компанії Ніколя Мор заявляв, що до 2028 року планується розпочати випуск автомобілів Lada на новій зеленій платформі. До них мають увійти машини на бензині та природному газі, а також повністю електричні моделі.

Наприкінці лютого Мінпромторг повідомив, що до кінця 2022 року у Росії з'явиться перший серійний електрокар. Що саме буде масовою «батарейною» моделлю, поки точно невідомо.

Джерело: Известия

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація