Автовиробники планують повторно використовувати мікрочипи

Автовиробники планують повторно використовувати мікрочипи

22 липня 2022
0

Виробники напівпровідникової продукції починають скорочувати обсяги виробництва мікрочипів для електроніки. Зокрема, таку заяву зробила американська транснаціональна корпорація Micron Technology, основну частину продукції якої становлять чипи DRAM і NAND, флеш-пам'ять, SSD-накопичувачі і датчики CMOS.

Як повідомляється, через падіння попиту на комп'ютери, смартфони і ноутбуки на складах накопичилися мільярди мікрочипів. До цього призвели війна в Україні, високий рівень інфляції і повторні «підступні» обмеження в Китаї.

На жаль, мікрочипи, які використовуються в побутовій електроніці, не підходять для автомобілів. Вони більш високого ступеня інтеграції, тоді як для автомобілів потрібні простіші мікросхеми. Їх дефіцит виробникам так і не вдалося подолати. Нагадаємо, що про брак напівпровідників світові автомобільні компанії заговорили наприкінці 2020 року.

На думку деяких фахівців, рішенням могло б стати повторне використання чипів. Економічних обґрунтувань доцільності подібного методу виходу з напівпровідникової кризи немає.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація