BAC показав проект водневого трек-кара e-Mono

BAC показав проект водневого трек-кара e-Mono

22 травня 2022
0

Британська компанія Briggs Automotive Company (BAC), що випускає одномісний трековий спорткар Mono, представила проект версії e-Mono з екологічно чистою силовою установкою. Спільно з інжиніринговою фірмою Viritech, яка отримала від уряду Великобританії грант на розробку водневої силової установки для нішевих автомобілів, інженери спроектували машину, яка може обійтися без звичного двигуна внутрішнього згоряння.

Від електромотора автори проекту відмовилися, оскільки маса акумуляторів несумісна з концепцією легкого трек-кара, віддавши перевагу ідеї паливних елементів на водні. Розрахунки показали, що BAC e-Mono на водні буде всього на 149 кілограмів важчим за серійний BAC Mono R з бензиновим двигуном. При цьому перехід на карбоновий корпус паливних елементів та полегшену батарею, яка є частиною силової структури шасі, дозволить заощадити ще 49 кілограмів та довести загальну масу e-Mono до 655 кілограмів.

Водневий трек-кар матиме в своєму арсеналі пікову потужність 377 кінських сил, а компактні електромотори в передніх колесах дозволять реалізувати повний привід при запасі ходу до 268 км без дозаправки. Підвищення ефективності паливних елементів дозволить збільшити запас ходу ще на 50% до 2024 року без збільшення габаритів або маси силової установки.

Очікується, що BAC e-Mono з місця до «сотні» зможе розганятися за 2,2 секунди та розвивати максимальну швидкість 266 кілометрів на годину. Комп'ютерна симуляція показала, що на трасі Сільверстоун водневий трек-кар зможе проїжджати коло за 2:04.23, тоді як BAC Mono R проходить цю ж дистанцію за 2:06.30.

У «бойовому» режимі запасу ходу e-Mono вистачить на 10 кіл по «Сільверстоун». Ніл Бріггс, співзасновник BAC та директор з розробки продуктів, підкреслив, що в даний час компанія активно шукає інвесторів, щоб створити прототипи e-Mono та розпочати роботу з підготовки моделі до виробництва.

Джерело: BAC

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація