Bentley відзвітувала про рекордний прибуток на тлі кризи

Bentley відзвітувала про рекордний прибуток на тлі кризи

01 серпня 2022
0

Bentley опублікувала новий фінансовий звіт. З нього випливає, що перше півріччя виявилося вдалим для марки з Крю, незважаючи на глобальну економічну нестабільність. Операційний прибуток за підсумками січня-червня досяг рекордних 398 мільйонів євро - це на дев'ять мільйонів більше від результату всього 2021 року, який теж був рекордним. У Bentley успіх пояснюють зростаючим попитом на послуги ательє Mulliner, а також інтересом до «найсвіжішого» в люксовому сегменті модельного ряду.

Обіг Bentley за підсумками минулого півріччя зріс з 1,324 мільярда до 1,707 мільярда євро, а середня виручка з автомобіля збільшилася на 27 тисяч євро - до 213 тисяч. У сумі Bentley продала 7398 автомобілів, наростивши обсяг поставок на три відсотки порівняно з тим самим періодом минулого року.

Обидві Америки утримують перше місце з продажу: на заокеанський континент було поставлено 2068 машин (плюс один відсоток до першого півріччя 2021 року). На другому місці залишився Китай (1621 автомобіль), хоча весняний спалах коронавірусу сильно вдарив по попиту, скоротивши продажі на чверть. У Європі, навпаки, зафіксовано зростання продажів на 33 відсотки - до 1524 екземплярів. Ще 916 Bentley знайшли господарів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (плюс 18 відсотків), а у Великій Британії придбали 795 (плюс 44 відсотки).

Бестселером марки залишається кросовер Bentayga, на який припало 40 відсотків загального обсягу продажів. Continental GT обрала третину покупців, а ще 27 відсотків – флагманський Flying Spur.

За словами генерального директора Bentley Адріана Холлмарка, успіх компанії на тлі кризи обнадіює, особливо з огляду на те, що вона «винаходиться заново» в рамках стратегії Beyond100. Згідно з нею, до 2026 року Bentley електрифікує всі моделі, а до кінця десятиліття відмовиться від машин із традиційними ДВС.

Однак із випуском першого серійного електрокара компанія не поспішає. Напередодні стало відомо, що прем'єра електромобіля відклали з 2025 на 2026 рік. Причину виробник не розкрив причину, зазначивши лише, що вона не пов'язана з проблемами із софтом, з якими зіткнулися інші марки концерну Volkswagen.

Джерело: Bentley

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація