Електрокари Audi, Porsche та Bentley затримаються через проблеми із софтом

Електрокари Audi, Porsche та Bentley затримаються через проблеми із софтом

23 липня 2022
0

Електрокари Audi, Porsche, Bentley затримаються через проблеми із софтом, стверджує Automotive News Europe. За даними видання, йдеться про багаторічне відставання від графіка: Audi може на три роки відкласти прем'єру нового флагмана, Bentley ризикує не перейти на повністю електричні моделі до 2030 року, а у Porsche під загрозою швидка прем'єра «батарейного» Macan. Проблеми з розробкою програмного забезпечення пов'язують із дочірньою фірмою Caraid.

Спочатку планувалося, що перспективний електромобіль Audi дебютує у 2024 році в рамках проекту Artemis, далі соплатформенні моделі з'являться у Volkswagen та Bentley. Тепер німецькі журналісти стверджують, що терміни прем'єри флагмана Audi зрушили до 2027 року, отже під загрозою опинився повний перехід Bentley на електротягу до кінця десятиліття.

Проект електромобіля Porsche Macan просунувся досить далеко, а тестові прототипи вже почали збирати на заводі в Лейпцигу, але без налагодженого програмного забезпечення кросовер до серії не піде. Журналісти Automobilwoche пишуть, що програма для Porsche Macan EV просто не написана.

За неофіційними даними, головною проблемою є розробка системи автономного водіння. Однак у цьому питанні Cariad сильно відстає від графіка, тому спочатку електромобілі концерну Volkswagen можуть використовувати проміжну версію програмного забезпечення.

Топ-менеджери Porsche та Audi розчаровані затримками у розробці софту, а Volkswagen вже шукає способи прискореної розробки програмного забезпечення - на початку року концерн оголосив про спільну роботу у цьому напрямку з німецьким гігантом Bosch.

Джерело: Automotive News Europe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація