Більше половини запусків нових автомобілів з 2020 року було відкладено

Більше половини запусків нових автомобілів з 2020 року було відкладено

28 грудня 2023
0

Затримки у виробництві автомобілів за останні три роки зросли до рекордних значень, зазначає звіт PwC Consulting.

З 2020 року виробники автомобілів часто переносили випуск нових моделей. Перехід на виробництво електромобілів і зміни в ланцюжку поставок, спровоковані глобальною пандемією, істотно вплинули на збільшення частоти затримок.

Звіт PwC Consulting встановив, що 34% нових автомобілів зіткнулися із затримками у виробництві в 2023 році, а 21% виявилися відкладені через різні чинники. Ці фактори в сукупності становлять понад половину автомобілів, запланованих до випуску цього року. Аналітики PwC розрахували затримки шляхом зіставлення фактичної та запланованої дат початку виробництва.

Згідно з оцінками PwC, подібні затримки можуть обійтися автовиробникам близько $200 мільйонів щорічно. Це ж може призвести до збитків галузі на $30-50 мільярдів. Якщо у 2018 році тільки 5% запусків автомобілів стикалися із затримками, а ще 18% затримувалися через інші причини, то у 2023 році ці цифри зросли до 34% і 21% відповідно.

Незважаючи на зростання кількості затримок, у 2023 році виробники успішно завершили 45% запланованих запусків, що стало максимальним показником з 2019 року. Водночас у 2022 році тільки 30% автомобілів було випущено вчасно, а ось 39% зіткнулися із затримками.

У звіті виокремлено основні чинники затримок, серед яких - нові електромобілі, передові системи допомоги водієві та програмне забезпечення. Однак автовиробники активно нарощують ресурси і пристосовуються до мінливих умов галузі.

Прогнозується, що спад виробництва автомобілів продовжиться до 2026 року через плани збільшення випуску електромобілів. PwC Consulting передбачає відстрочки у 20-40% запусків у період до 2026 року.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація