BMW перенесе виробництво електричних MINI з Британії до Китаю

BMW перенесе виробництво електричних MINI з Британії до Китаю

02 листопада 2022
0

Баварський автоконцерн BMW AG має намір згорнути виробництво електричної версії автомобілів MINI у Великій Британії наступного року і перенести його до Китаю. Це завдає серйозного удару по надіях Великобританії на те, що вона може стати глобальним центром виробництва екологічно чистих автомобілів.

Виробництво електромобілів на підприємстві, розташованому на околиці Оксфорда, припиниться наступного року в рамках планів зміни модельного ряду автовиробника з 2024 року. Потужність заводу становить близько 40 тис. електричних MINI на рік.

Спільне підприємство BMW з китайською Great Wall Motor дозволить компанії випускати хетчбеки та невеликі позашляховики у східному Китаї, як і MINI Aceman наступного покоління із нульовим рівнем викидів.

BMW також повідомив, що нова електрична версія Countryman - найбільшого автомобіля в модельному ряду MINI - вироблятиметься на заводі в Лейпцигу. Бензинові Mini Coopers будуть вироблятися в Оксфорді у тридверному, п’ятидверному та кабріолетному варіантах для експорту на такі ринки, як США, Японія та Близький Схід. При цьому BMW підтвердили, що збереже виробництво MINI з двигуном внутрішнього згоряння до 2030 року.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація