Bosch інвестує 500 млн євро у розробку водневих електролізерів

Bosch інвестує 500 млн євро у розробку водневих електролізерів

10 травня 2022
0

Німецький конгломерат Bosch заявив на цьому тижні, що у майбутньому він розроблятиме компоненти для електролізерів.

Група зі Штутгарту хоче інвестувати до 500 млн євро (527,6 млн доларів) у новий напрямок бізнесу до 2030 року. Особлива увага буде приділена розробці стеків для електролізерів.

«Захист клімату не може чекати. Ми хочемо підтримати швидкий розвиток виробництва водню в Європі за допомогою технологій Bosch», - сказав Стефан Хартунг, генеральний директор Robert Bosch GmbH.

Маркус Хейн, член правління Bosch та голова підрозділу рішень для мобільності, сказав, що група спиратиметься на своє ноу-хау у галузі паливних елементів. І група бачить величезні можливості для зростання. Очікується, що до 2030 року ринок компонентів для електролізерів досягне обсягу близько 14 мільярдів євро, що буде найвищим темпом зростання в Європі. Загалом компанія має намір інвестувати близько 3 млрд євро в екологічно нейтральні технології протягом наступних трьох років.

Bosch хоче розробити блоки електролізерів із блоками керування, силовою електронікою та датчиками для інтелектуальних модулів. Він також працюватиме з партнерами для досягнення цієї мети. Інтелектуальні модулі поставлятимуться виробникам електролізних систем та постачальникам промислових послуг з 2025 року. Bosch заявила, що перша пілотна установка буде запущена в експлуатацію вже наступного року.

Група очікує на хороший ефект масштабу при масовому виробництві електролізних компонентів.

«Крім швидкості, вирішальним фактором при нарощуванні виробництва водню є витрати», - сказав Хейн.

Його хочуть виробляти у різних місцях по всій Європі, включаючи Бамберг та Фейєрбах у Німеччині, Тілбург у Нідерландах, Лінц в Австрії та Будвайс у Чехії.

Крім компонентів електролізера група працює над стаціонарними та мобільними водневими паливними елементами. Портфоліо для транспортних засобів варіюється від окремих датчиків до основних компонентів, таких як електричні повітряні компресори, та стеку до повних модулів паливних елементів. Серійне виробництво планується розпочати цього року.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація