Через крах біржі FTX падають ціни на вживані люксові автомобілі

Через крах біржі FTX падають ціни на вживані люксові автомобілі

01 грудня 2022
1

Лавиноподібний обвал курсів криптовалют, який розпочався з краху біржі FTX, почав впливати на інші сфери. Як пише New York Post, ефект від кризи вже відчув на собі ринок уживаних люксових автомобілів: їхнім власникам, які втратили сумарно мільярди доларів, мабуть, доводиться розлучатися з дорогими придбаннями.

Зростання кількості пропозицій призвело до зниження цін - у ряді випадків різниця сягає десятків тисяч доларів. Наприклад видання наводить оголошення з сайту AutoTrader. Зараз там числяться 1606 активних оголошень про продаж вживаних Mercedes-Benz G-Class. Як зазначає автор, це більше, ніж він будь-коли бачив. Торік «Гелендвагени» продавали приблизно за 300 тисяч доларів, а тепер середній цінник наближається до позначки 200 тисяч.

Так, нещодавно Mercedes-AMG G63 2020 року випуску з пробігом 6,4 тисячі кілометрів було продано за 179 тисяч доларів, тоді як рік тому та ж AMG-версія пішла за 240 тисяч. Аналогічне падіння середньої вартості спостерігається і в сегменті суперкарів McLaren і Lamborghini.

Однак не один обвал криптовалют винен у здешевленні ультрадорогих машин із пробігом. Зазначається, що весь 2021 рік ціни на вторинному ринку постійно зростали і перехід до зниження цілком закономірний.

«Те, що зростало, має падати», - зазначає представник AutoTrader.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Andriy86  

Отже Гелендвагени стали більш надійним капіталовкладенням аніж крипта. А краще було б як Роми чи індуси вкладатись у золото.

+1-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація