Через нестачу імпортних шин в Росії може зупинитись виробництво сільгосптехніки

Через нестачу імпортних шин в Росії може зупинитись виробництво сільгосптехніки

03 червня 2022
0

Російські сільгоспмашинобудівники та аграрії ризикують зіткнутися з нестачею імпортних шин для тракторів. Найбільші ризики дефіциту преміальному сегменті шин, оскільки його учасники призупинили відвантаження до РФ.

Зазначається, що, преміальні бренди призупинили постачання та випуск шин у Росії, що призводить до зростання імпорту бюджетних шин з Азії. У мінпромторгу зазначають, що потужності російських виробників є достатніми для задоволення попиту.

Однак у «Росспецмаші» кажуть, що в РФ не виробляється ряд типорозмірів шин для спеціалізованої аграрної техніки та потужних тракторів, а перебої з постачанням з Азії поставлять випуск техніки в росії під загрозу.

За словами заступника директора асоціації виробників спецтехніки «Росспецмаш» В'ячеслава Проніна, у сегменті шин для спецтехніки російські виробники покривали близько 30% попиту.

«Далеко не всі типорозміри виробляються в росії, особливо для причіпної сільгосптехніки, а також сівалок та культиваторів (малі розміри) та потужних тракторів (великі розміри). Також немає випуску шин низького тиску, наприклад на обприскувачі. Постачання поки що йде з Китаю, Індії та білорусії, але якщо вони раптом перервуться, випуск техніки опиниться під загрозою».

Джерело: Traktorist.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація