Cтартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи

Cтартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи

01 червня 2022
0

Американський стартап Rivian почне процес реорганізації, який має сприяти вирішенню проблем із випуском електромобілів та нарощуванням виробництва. За інформацією Automotive News, 1 червня виробничий відділ компанії очолить Френк Кляйн із Magna International. На цій посаді він замінить Шарля Мвангі, який раніше працював у Tesla.

Також повідомляється про створення окремого підрозділу із виробництва комерційного транспорту. Цей напрямок розвиватиметься паралельно з пасажирським. Зі слів голови Rivian Арджея Скарінджа, це дозволить компанії розвиватися в «надзвичайно складних умовах» та оцінювати ефективність своєї роботи. Поки що, через проблеми з виробництвом, стартапу доводиться відсувати терміни постачання клієнтських автомобілів, що б'є по іміджу.

Через проблеми з виробництвом електромобільний стартап Rivian вирішили розбити на два підрозділи

Свою першу модель – повнопривідний електричний пікап Rivian R1T – стартап показав у 2018 році на автосалоні в Лос-Анджелесі. У листопаді того ж року дебютував побудований на його основі семимісний кросовер R1S. Серійне виробництво обох моделей планували запустити у 2020 році, але не встигли. Продажі перенесли на літо 2021 року.

За останніми даними, доставляти R1S власникам почнуть у червні, а до кінця 2022 року стартап планує розпочати виробництво та відвантаження більш доступних версій пікапа Rivian R1T. Також у планах розширення модельної лінійки, у тому числі за рахунок кількох комерційних електромобілів. За їх виробництво й відповідатиме новий підрозділ.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація