Chery розкрила подробиці преміального кросовера Exeed Yaoguang

Chery розкрила подробиці преміального кросовера Exeed Yaoguang

02 жовтня 2022
0

У Піднебесній дебютувала модель Yaoguang - новинка дочірньої марки Exeed, яка першою приміряла новий фірмовий стиль китайського преміум-бренду. Особливості моделі - класична коробка передач з гідротрансформатором, адаптивні амортизатори та «мерседесівський» інтерфейс у салоні.

Exeed Yaoguang вважають наступником кросовера TXL. Обидві моделі розроблені на платформі M3X із поперечним розташуванням двигуна та базовим переднім приводом. За габаритами новинку також можна порівняти з TXL: довжина однакова, висота зменшилася на шість сантиметрів, ширина збільшилася на 3,5 сантиметра.

Exeed Yaoguang здивував незвичайним дизайном. Chery зробила ставку на обтічні диски, потаємні дверні ручки і безрамкову решітку радіатора, з інших особливостей - хитре підсвічування логотипу під стоп-сигналом, «луската» задня стійка і спойлер з ліхтарем а-ля F1.

Інтер'єр загалом скроєний за лекалами кросоверів Omoda, але є важливі відмінності. Exeed відмовилися від селектора трансмісії на центральному тунелі: тепер режими руху активуються підрульовим важелем, як на «Мерседесах». У них запозичили ідею з розміщенням пульта електрорегулювань сидінь на дверних картах. Інформаційно-розважальний комплекс із парою 12,3-дюймових екранів (а-ля MBUX першого покоління) у кросоверів Chery давно.

У списку неординарних інженерних та дизайнерських рішень - відмова від механічних внутрішніх ручок відчинення дверей, аналогових клавіш на мультирулі та блоку клімат-контролю на кшталт Jaguar Land Rover. Головне технічне нововведення - перехід на 8-швидкісний «автомат», тоді як раніше кросовери Exeed оснащувалися тільки преселективним «роботом».

Поки заявлена єдина модифікація з 2,0-літровим турбомотором потужністю 261 кінську силу і моментом 400 Нм. Повний привід з муфтою підключення задньої осі є обов'язковим. Ключові опції - адаптивні амортизатори, складовий панорамний дах, а також 20-дюймові легкосплавні диски.

Виробництво кросоверів Exeed вже почалося, а значить, до моменту початку  продажів в Китаї «рукою подати». У 2023 році модель можуть почати постачати на експорт.

Джерело: Autohome.com.cn

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація