Chevrolet Corvette позбавлять фірмових вихлопних труб за межами США

Chevrolet Corvette позбавлять фірмових вихлопних труб за межами США

17 травня 2022
0

Видання Carscoops поділилося новою інформацією про суттєву відмінність, яку отримає Chevrolet Corvette Z06 за межами домашнього ринку. У США нове покоління спорткара, яке представили минулого року, отримало чотири патрубки вихлопної системи, розташовані посередині корми. Експортні купе, які будуть доступні в Європі та Австралії, позбавлять ефектного елемента через більш суворі норми викиду шкідливих речовин. Крім того, зміна конфігурації вплине на потужність двигуна.

Американські інженери близько двох років займалися розробкою та налаштуванням вихлопної системи Corvette Z06. Наприклад, фахівці модернізували вихлоп, щоб покращити звук двигуна у салоні автомобіля. Однак замість чотирьох вихлопних труб, що стали фірмовою рисою нового покоління моделі, європейські та австралійські спорткари оснастять двома патрубками, розташованими у кутах заднього бампера.

Подібне рішення пов'язане з тим, що на експортні купе необхідно встановити фільтри сажі, які дозволять автомобілю відповідати суворим екологічним нормам. З чотиритрубним вихлопом зробити це досить важко.

Крім того, подібні фільтри сажі вплинуть і на віддачу 5,5-літрового восьмициліндрового «атмосферника», який отримало нове купе. Якщо агрегат північноамериканського спорткара здатний розвивати 670 кінських сил, то європейські та австралійські моделі обмежать віддачею 650 кінських сил.

У середині квітня з молотка пішов перший серійний Chevrolet Corvette Z06. За ексклюзивний спортивний автомобіль помаранчевого кольору в ході аукціону запропонували мільйон доларів.

Джерело: Сorvetteblogger.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація