Citroen і Polestar вирішили суперечку про схожі логотипи

Citroen і Polestar вирішили суперечку про схожі логотипи

05 вересня 2022
0

Суперечка між Citroen та Polestar через схожість логотипів тривала близько трьох років. У 2020 році Citroen навіть через суд домігся заборони на продаж автомобілів Polestar у Франції, але тепер повідомляється, що компанії розв’язали проблему.

Polestar та Citroen використовують в емблемі схожі елементи у вигляді шевронів, при цьому розташовані вони по-різному. Французька компанія визнала, що схожість логотипів «завдає шкоди репутації» і домоглася того, що суд заборонив Polestar використовувати емблему на території країни протягом як мінімум пів року. Після цього французький ринок зник зі списку країн, де можна замовити шведський електромобіль.

З того моменту минуло майже два роки, і лише тепер компаніям вдалося домовитись. Умови угоди не розкриваються, але представник Citroen сказав журналістам наступне: «Скарги були відкликані. Справа закрита».

Automotive News Europe своєю чергою називає врегулювання конфлікту «безпрецедентною подією», враховуючи той факт, що Citroen звернувся до Європейського суду з проханням поширити заборону використання логотипа Polestar на всі країни Євросоюзу. Поки що залишається тільки гадати, до якого компромісу дійшли два автовиробники.

Джерело: Le Monde

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація