Daimler Truck разом із партнерами відмовився від КамАЗу

Daimler Truck разом із партнерами відмовився від КамАЗу

30 березня 2022
0

Поряд з найбільшим у світі виробником вантажівок від спільного підприємства з автозаводом, що потрапив під санкції ЄС, у Набережних Човнах відмовився і німецький концерн Knorr-Bremse.

Для найбільшого у світі виробника вантажівок та автобусів Daimler Truck тісна співпраця з КамАЗом, припинена через чотири дні після початку війни проти України, тепер закінчилася надовго чи назавжди. «Ми повністю вийшли з бізнесу у Росії», – оголосив голова правління цього німецького концерну Мартін Даум.

Порівняно скромними були й інвестиції у спільне з автозаводом у Набережних Човнах підприємство «Даймлер КамАЗ Рус», створене у 2010 році на паритетних засадах для випуску вантажівок Mercedes-Benz та FUSO. У поточному році Daimler Truck спише пов'язані з цим СП активи у розмірі 220 млн євро, повідомив Мартін Даум, представляючи 24 березня річний фінансовий звіт.

З представленого звіту також випливає, що Daimler Truck вже більше не володіє часткою 15% у капіталі акціонерного товариства КамАЗ. У вересні 2021 року концерн за 132 млн євро передав цей пакет на баланс своєї материнської компанії Mercedes-Benz Group. Тож тепер шукати нагоди продати акції російської компанії доведеться їй.

Від роботи з КамАЗ відмовився й інший німецький партнер – технологічний концерн Knorr-Bremse. Незабаром після початку війни цей виробник гальмівних систем для автомобільного та залізничного транспорту повідомив про припинення постачання своєї продукції на російський ринок, а 7 березня оголосив про вихід зі спільного підприємства в Набережних Човнах «Кнорр-Бремзе Кама». СП забезпечило концерну у 2021 році виторг у розмірі 40 млн євро.

Раніше КамАЗ залишився без іноземних запчастин – він більше не отримає американські двигуни Cummins, німецькі коробки передач ZF та паливні системи Bosch.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація