Джеремі Кларксон назвав безпілотні автомобілі «вбивцями»

Джеремі Кларксон назвав безпілотні автомобілі «вбивцями»

09 травня 2022
0

Деякі країни поступово починають дозволяти експлуатацію безпілотних машин на дорогах загального користування. При цьому відомства розробляють власні поправки до правил дорожнього руху, яким мають слідувати водії автономних транспортних засобів. Так, влада Великобританії опублікувала нові правила, який прокоментував у своїй колонці у виданні The Sun колишній ведучий Top Gear Джеремі Кларксон.

Згідно з поправками, водії автомобілів, обладнаних системою автономного керування, можуть відволікатися на перегляд відеороликів у пробці або рухаючись на швидкості менше 60 кілометрів на годину. У той же час їм категорично заборонено користуватися смартфоном. Джеремі Кларксон заявив, що правила є абсурдними. На його думку, безпілотний транспорт повинен мати ефективну систему безпеки, яка дозволить водієві робити все, що завгодно. А якщо ні, то варто задуматися про правомірність експлуатації таких автомобілів.

Кларксон вважає, що «безпілотники» обладнані власною системою прийняття рішень, яка у разі екстреної ситуації на дорозі не завжди зможе чітко оцінити ситуацію. У деяких випадках комп'ютерний «мозок» віддасть перевагу зіткненню з умовною стіною або деревом, ніж нашкодити іншим учасникам потоку.

Таким чином телеведучий заявив, що користувачі автономних машин платять гроші за те, що автомобіль здатний їх убити. Як альтернативу фахівець навів поїзд, який самостійно рухається рейками, але водночас завжди перебуває під контролем людини.

Джерело: The Sun

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація