ЄБРР пропонує Україні підвищити податки на розкіш

ЄБРР пропонує Україні підвищити податки на розкіш

26 вересня 2024
2

Підвищення податків на предмети розкоші є найвиправданішим варіантом для підвищення податкових надходжень до бюджету. Таку думку висловив регіональний економіст ЄБРР Дімітар Богов, коментуючи питання про політику наповнення бюджету України.

«Найбільш виправданим є підвищення податків на деякі товари, які в умовах війни мають характеристики предметів розкоші. Ті, які не настільки необхідні, можна було б обкласти вищими податками», - зазначив він.

Про які саме товари йде мова, банкір не уточнював. Але останнім часом мережею поширюється інформація, буцімто в Україні купують задто багато розкішних авто. Цю тезу навіть тиражують деякі західні ЗМІ.

Однак, в AUTO-Consulting її спростовують. Статистика свідчить, що ніякого збільшення купівлі розкішних авто не відбувається. Так, за 8 місяців 2024 року продажі нових авто преміального сегменту збільшилися на 15%, тоді як весь ринок виріс на 19%.

Частка авто преміум-сегменту на українському ринку за 8 міс. 2024 року становить 20,5%, тоді як рік тому вона була 21,2%. Якщо казати про авто Luxury класу, то їх взагалі було придбано у 2024 році лише 32 одиниці - це крихта (0,07%) проти всього авторинку розміром у 48533 шт. Тобто, ніякого зростання продажу розкішних авто не спостерігається.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

gorra  

Да конечно автокослянинг спростовуе , ну а як ище... барижить

ВІДПОВІСТИ  
olk_kzk  

Правильно що підвищують. Той хто купляє майбах чи X5,7 на повнову фарші - зобов'язаний до підвищеного податку.
"за 8 місяців 2024 року продажі нових авто преміального сегменту збільшилися на 15%" - А хіба це не мало відносно ринку?
"крихта (0,07)" - це не мало. Купівля преміум авто взагалі не доречна зараз

-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація