Екологічний стандарт «Євро-7» може знищити цілий клас автомобілів

Екологічний стандарт «Євро-7» може знищити цілий клас автомобілів

28 листопада 2022
0

На початку листопада 2022 року комісія ЄС представила новий стандарт викидів «Євро-7», який має набути чинності 2025 року. На думку експертів, нововведення може призвести до того, що собівартість деяких автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння виявиться такою, що випускати їх буде недоцільно.

На думку фахівців Єврокомісії, набуття чинності стандартом «Євро-7» у «Старому Світі» призведе до того, що машини подорожчають на 90-150 євро.

Тим не менш, керівник Volkswagen Томас Шефер бачить картину дещо іншим чином, передбачаючи, що вартість машин (особливо малолітражок) з появою нового екостандарту зросте для кінцевих споживачів до 5 тисяч євро, що зробить їхній випуск економічно недоцільним.

В даний час ціна Volkswagen Polo, що підходить під цей критерій, становить 19 тисяч 925 євро. У разі такого суттєвого збільшення ціни компанія буде змушена перестати вкладати гроші в цю модель.

При цьому, як пише німецьке видання Auto Motor und Sport, плани з електрифікації модельного ряду Volkswagen, як і раніше, залишаються в силі. У сегменті малолітражних «батарейних» автомобілів німецький автогігант вже анонсував дві моделі, які вийдуть у продаж у 2025 році.

Початковий прайс на них повинен укластися в позначку до 25 тисяч євро. Зробити електромобіль дешевшим поки VW не вдається через високі ціни на тягові батареї.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація