Електричний ліфтбек BMW i4 не зміг отримати 5 зірок у краш-тестах Euro NCAP

Електричний ліфтбек BMW i4 не зміг отримати 5 зірок у краш-тестах Euro NCAP

11 липня 2022
0

Європейська незалежна організація Euro NCAP опублікувала результати нової серії краш-тестів за участю шести нових моделей BMW, KIA, Toyota, Alfa Romeo та Mercedes-Benz. Більшість із них отримали по п'ять зірок за безпеку.

Серед «відмінників» новий KIA Sportage. Безпеку дорослих пасажирів європейські експерти оцінили на 87%, дітей віком до 10 років - на 86%, пішоходів - на 66%. Щодо систем активної безпеки, то їхню роботу оцінено на 72%. Основним фактором зниження оцінки став високий ризик травмування грудної клітки водія під час фронтального зіткнення. Пасажири другого ряду ризикують отримати травми шиї під час наїзду ззаду.

Кросовер Alfa Romeo Tonale забезпечує захист дорослих пасажирів на 83%, дітей - на 85%, пішоходів - на 67%. На думку експертів, системи активної безпеки автомобіля справляються на 85%. На оцінці кросовера дався взнаки високий ризик травми шиї у дорослого пасажира другого ряду. Загальна оцінка кросовера - п'ять зірок.

Ще один відмінник - мінівен Mercedes-Benz T-Class. Цікаво, що він виявився безпечнішим за кросовери. Безпека дорослих пасажирів автомобіль забезпечує на 91%, дітей - на 93%, пішоходів - на 69%. Роботу електронних асистентів експерти оцінили на 90%. Зокрема, відзначається ризик травмування пішоходів об капот та бічні стійки. Водій та пасажири ризикують отримати незначні травми за всіх видів зіткнень.

П'ять зірок за безпеку також одержав електричний хетчбек Cupra Born. Інші два учасники тестів - крос-хетчбек Toyota Aygo X і електричний ліфтбек BMW i4 - змогли отримати по чотири зірки.

Так системи активної безпеки баварського електромобіля спрацювали лише на 64%. Як зазначили у Euro NCAP, для автомобіля такого класу це дуже низька оцінка. Захист дорослих пасажирів та дітей до 10 років - на 87%, пішоходів - на 71%.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація