Електромобіль Fiat 500e може отримати бензиновий двигун

Електромобіль Fiat 500e може отримати бензиновий двигун

21 березня 2024
0

Італійський автовиробник може перетворити електромобіль Fiat 500e на гібрид і оснастити модель бензиновим двигуном через різке зменшення попиту на електромобілі на ключових ринках.

Відомо, що Fiat у 2023 році продав понад 104 000 хетчбеків моделі 500 з ДВС у Європі, і лише 62 000 нових електричних версій авто. Саме тому Fiat планує перетворити електромобіль на гібрид, про що вперше повідомила італійська газета Corriere della Sera, а пізніше підтвердили в  Automotive News.

Оновлений гібрид буде виготовлятися на заводі Fiat Mirafiori в Турині разом із його електричним «родичем». Цікаво, що виробництво бензинового 500 буде перенесено з Польщі до Алжиру, а на польському підприємстві найближчим часом налагодять випуск нових електромобілів бренду.

Варто зазначити, що перетворення електромобіля, у якому при розробці не планувалось встановлення ДВЗ, у гібрид - це доволі трудомісткий процес. Майбутній гібрид буде приводитись у рух 1,0-літровим трициліндровим бензиновим мотором родини FireFly потужністю 69 к.с.

У компанії впевнені, що гібридний хетбчек буде готовий до продажів до кінця 2025 року. Також зазначається, що італійський автовиробник планує зняти з виробництва класичну бензинову версію вже цього літа.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація