Електромобіль Hummer отримає військову версію

Електромобіль Hummer отримає військову версію

30 червня 2023
0

Електромобіль Hummer, як і його знаменитий попередник, отримає спеціальну військову версію. Розробка позашляховика вже ведеться підрозділом GM Defence і на офіційному його сайті з'явилися перші його фото.

Новий проєкт назвали EMCV (Electric Military Concept Vehicle - «Електричний військовий концептуальний транспортний засіб»). З'ясувалося, що розробка позашляховика ведеться вже два роки. Раніше стало відомо, що американська армія активно тестувала електромобілі GMC Hummer EV.

Новий Hummer для армії не буде прямим спадкоємцем HMMWV (військової версії Hummer H1), його концепція дещо інша. Позашляховик легший і маневреніший, а електрична установка робить його пристосованим і для прихованого пересування.

Військовий електромобіль Hummer не має спільних кузовних панелей із «цивільним» позашляховиком, у нього навіть немає даху та дверей. Натомість він став шестимісним - на першому та другому рядах встановили по три крісла. Крім того, з'явилося кріплення для різних типів озброєнь.

Електрична установка GMC Hummer EV залишилася без змін: авто оснащене двома моторами загальною потужністю 1000 к.с. і батареєю на 212 кВт.год.

Запас ходу не називають, але відомо, що він перевищить 480 км. Також розглядається можливість встановлення 16-сильного дизель-генератора, що виробляє електроенергію для моторів.

Електромобіль Hummer зможе рухатися боком і робити «танковий розворот» на місці. Крім того, на військовій версії відмовилися від пневмопідвіски і встановили посилені амортизатори та 37-дюймові позашляхові шини. Бампери авто скошені знизу для поліпшення кутів в'їзду і з'їзду.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація