Електромобільний підрозділ Renault «забуксував» на шляху до біржі

Електромобільний підрозділ Renault «забуксував» на шляху до біржі

31 січня 2024
0

Renault відклала IPO свого електромобільного підрозділу. Компанія Ampere, представлена торік, готувалася до первинного публічного розміщення акцій (IPO) у першій половині 2024 року, але материнська Renault відклала ці плани на невизначений термін. Як запевняють у Renault, проблема не в Ampere, яка продовжить роботу, а в поточному стані ринку: вихід на біржу зараз невигідний.

IPO відкладено, але команда Ampere й надалі «цілком віддана реалізації стратегії» щодо скорочення витрат на електромобілі на 40 відсотків за одне покоління. Також серед її завдань удосконалення ПЗ та штучного інтелекту для електромобілів, і робота над важливими новинками - моделями 4, 5, Scenic, Twingo та іншими.

Renault продовжить вкладатись в Ampere. Очікується, що компанія почне окупатися у 2025 році. Вже зараз результати Ampere виявилися кращими за очікувані, що призвело до генерації коштів і, як наслідок, знизило потребу в розміщенні акцій. В Ampere також зобов'язався вкластися Nissan у рамках реструктуризації альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi.

За словами голови Renault Group Луки де Мео, «гнучка і конкурентоспроможна» компанія була створена в рекордно короткі терміни. Ampere постійно впроваджуватиме інновації, що зробить її успішною в «новому складному середовищі».

Раніше повідомлялося, що до кінця десятиліття Ampere розробить шість електромобілів. До 2026 року вона має наростити виробництво до 600 тисяч машин на рік, а до 2031 року - до мільйона.

Джерело: Мотор
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація