Електричний кросовер KIA EV5 вперше побачили на дорозі

Електричний кросовер KIA EV5 вперше побачили на дорозі

25 вересня 2023
0

Анонс електричного кросовера KIA EV5 відбувся місяць тому, а зараз у Кореї зняли «живий» екземпляр - він був припаркований просто на дорозі. Зважаючи на все, KIA все ще проводить випробування прототипу для місцевого ринку: на це вказують нерівні зазори в деяких місцях, яких точно не буде на серійній моделі.

Довжина KIA EV5 складає 4615 мм, а колісна база - 2750 мм. За своїми габаритами він схожий і з нинішнім бензиновим Sportage, і Tesla Model Y. В основі KIA EV5 лежить платформа E-GMP, яку Hyundai/KIA використовує в багатьох інших своїх електромобілях.

Силових установок буде декілька, але поки що анонсована лише одна - потужністю 218 к.с. для Китаю. Мотор один, тому привід виключно передній, ємність тягової батареї - 82 кВт.год (орієнтовний запас ходу - 600 км).

Яким KIA EV5 в інших країнах - дізнаємось скоро: у жовтні відбудеться домашня прем'єра кросовера, тоді розкриють усі подробиці. Для компанії EV5 - важлива модель, оскільки згодом цей електричний кросовер (вже, мабуть, другого покоління) повністю замінить бензиновий Sportage.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація