Електричний пікап Ford виявився нікому не потрібним

Електричний пікап Ford виявився нікому не потрібним

20 січня 2024
1

Компанія Ford Motor заявила, що скоротить виробництво свого пікапа F-150 Lightning, оскільки попит на електромобілі сповільнюється. Автовиробник очікує продовження зростання світових продажів електромобілів у 2024 році, хоча прогнозує, що він буде «меншим, ніж очікувалося».

За словами Ford, можуть постраждати кілька десятків співробітників на заводах із виробництва комплектуючих, які підтримують випуск F-150 Lightning.

Минулого року виробники «традиційних» автомобілів зосередили свою увагу на гібридах, оскільки покупці куповували їх частіше ніж повністю електричні версії моделей.

Ford також повідомив, що близько 1400 співробітників втратять роботу, оскільки з 1 квітня його «Центр електромобілів» у Ружі перейде на одну зміну. Також автовиробник із Детройта додав, що додасть третю бригаду і створить майже 900 робочих місць на своєму складальному заводі в Мічигані, щоб збільшити виробництво позашляховиків Bronco та пікапів Ranger.

Джерело: SPEEDME
Фото: Reuters

Обговорення новини

No Mercy  

Вже десь десятий автовиробник заявляє, що попит на електромобілі знижується. Хто реально собі хотів електричку і має гроші на неї, вже купили її. Як вони решту людей зібралися пересадити з ДВЗ на електрички.

+1-11ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація