Електричний всюдихід Яна Каллума оцінили в 100 тисяч доларів

Електричний всюдихід Яна Каллума оцінили в 100 тисяч доларів

21 травня 2024
1

Callum Skye - перший електромобіль дизайнерської та інженерної фірми культового британського автодизайнера Яна Каллума. У компанії його називають «найкрасивішим всюдиходом у світі» і на те є всі підстави.

Презентація чотиримісного електропозашляховика відбулася у листопаді минулого року. У вигляді Callum Skye проглядається вплив Jaguar F-Type та Aston Martin. Зокрема, у гладких лініях високо піднятого над землею кузова. У Skye короткий капот, що плавно переходить у сильно завалене лобове скло, яке, своєю чергою, перетікає в похилу лінію даху. Зі слів авторів, він створений із «максимальними можливостями, вишуканістю та красою».

Цільова аудиторія електричного спорткара - люди, які шукають «надзвичайні пригоди на дорозі та бездоріжжі». Callum Skye менший, ніж інші позашляхові електромобілі, наприклад Rivian R1T. Габаритна довжина новинки - 4047 мм, ширина - 1900 мм. Маса автомобіля - всього 1150 кг, що робить його одним із найлегших електромобілів на ринку. За даними виробника, від 0 до 96 км/год Skye прискорюється менш як за 4 секунди.

Даних про силові агрегати позашляховика немає. Ємність тягової батареї - 42 кВт.год. Без заряджання Callum Skye проїжджає до 274 км. Від швидкісного термінала акумулятор поповнюється за 10 хвилин.

У салоні - центральний сенсорний дисплей з підтримкою Apple CarPlay та Android Auto. Панель приладів розроблена з упором на функціональність. Спереду встановлені два спортивні сидіння, ззаду - знімна лава. Її можна прибрати для додаткового місця зберігання. Але, як стверджується, у задній частині кузова з відкидними дверима достатньо місця для всього необхідного. Зокрема, для спортивного та побутового спорядження.

Наразі Callum Skye проходить випробування у Європі. Компанія планує випустити декілька версій електромобіля. Більш детальна інформацію про новинку, у тому числі технічні характеристики з'явиться ближче до старту продажів. За попередньою інформацією, серійна версія електропозашляховика коштуватиме від 101 750 до 139 900 доларів. Замовлення вже приймаються.

Джерело: Авто Центр
Фото: Electrek

Обговорення новини

olk_kzk  

Виглядає досить не погано, хоть і ціна космічна

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація