«Єврокар» знизив випуск автомобілів Skoda на 37 відсотків

«Єврокар» знизив випуск автомобілів Skoda на 37 відсотків

11 листопада 2023
0

За даними УкрАвтопрому, завод «Єврокар», розташований у Закарпатській області, за перші 10 місяців 2023 року випустив 1756 автомобілів Skoda. Це на 37% менше ніж за аналогічний період 2021 року.

У жовтні 2023 року у Закарпатській області випустили 241 автомобіль компанії Skoda. Виросло чи знизилося виробництво за цей період - не уточнюється.

Наразі в Україні, незважаючи на повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ, продовжують випускати легкові автомобілі. Щоправда, лише на одному підприємстві - заводі «Єврокар», який належить чеському автогіганту Skoda.

До початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ легкові автомобілі також випускав Запорізький автомобілебудівний завод. Там машини робили із російських машинокомплектів. Це були автомобілі Lada, кросовер-купе Renault Arkana, та дві моделі KIA.

Після початку війни завод «Єврокар» кілька місяців не працював. Це було пов'язано з вимогами безпеки. Але вже у червні 2022 року у Закарпатській області знову почали випускати автомобілі. Станом на лютий 2023 року на Закарпатті з машинокомплектів робили чотири моделі компанії Skoda – Superb, кросовери Kodiaq та Karoq, а також компактний універсал Fabia Combi. Інші моделі Шкоди, зокрема Skoda Octavia, ввозили до нашої країни з-за кордону.

Як бачимо, завод «Єврокар» продовжує працювати. Виробництво автомобілів в Україні продовжується, незважаючи на постійні удари російських окупантів по об'єктах цивільної інфраструктури. Так, за перші 10 місяців 2023 року «Єврокар» випустив 1756 автомобілів, що на 37% менше ніж за аналогічний період довоєнного 2021 року. Нагадаємо, що у 2021 році у Закарпатській області випустили 3476 автомобілів Skoda.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація