Ford покращить «режима краба»: машини зможуть розвертатися на місці

09 квітня 2022
0

Компанія Ford працює над «просунутим» повнокерованим шасі, яке може дістатися позашляхової версії електричного пікапа F-150 Lightning. Видання The Drive опублікувало витримки з відповідної патентної заявки та розповіло про всі особливості системи. Частково її можливості збігатимуться з режимом Crab Walk у GMC Hummer EV, що дозволяє автомобілю їздити по діагоналі, але окремі моменти виводять систему на принципово інший рівень.

Так, один з режимів роботи передбачає поворот задніх коліс у протифазі з передніми та одночасне обертання осей у напрямку одна до одної. На слизькому покритті (бруд, лід) це дозволить автомобілю розвертатися буквально на місці. Судячи з схем, для такого трюку потрібна наявність двох електромоторів, але можливі й інші варіанти. При цьому весь процес буде максимально спрощений, а отже, участь водія буде зведена до мінімуму.

Також Ford планує впровадити рульове керування без механічного зв'язку з колесами. Тоді кожне колесо можна буде повертати в будь-який бік незалежно один від одного, що обіцяє ще безліч цікавих можливостей. Наприклад, повернувши колеса по одному борту вправо, а по-іншому - ліворуч, позашляховик зможе вибратися з грязьової пастки або колії. Зрозуміло, неважко буде реалізувати подібність режиму Crab Walk, як у GMC Hummer EV.

Будь-який з цих режимів активуватиметься вручну або автоматично. Рівень зчеплення коліс з дорогою визначатимуть датчики моменту, тому навряд чи все це працюватиме, скажімо, на асфальтованих дорогах. Про впровадження системи в серійні машини не йдеться, але позашляховий варіант пікапа F-150 Lightning з повнокерованим шасі напрошується сам собою.

Джерело: The Drive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація