Ford представив прототип Raptor T1+, з яким виступить у «Дакарі»

Ford представив прототип Raptor T1+, з яким виступить у «Дакарі»

13 липня 2024
0

Компанія Ford показала обіцяний роком раніше дакарівський прототип Raptor T1+. Він побудований у співпраці з давнім партнером, компанією M-Sport, і, звісно, доволі сильно відрізняється від серійного «Раптора». В основі позашляховика лежить просторовий каркас із вуглецевої конструкційної сталі T45. Зовнішні панелі - вуглепластикові. Дорожній просвіт становить 400 міліметрів, а кут в'їзду - понад 70 градусів.

Двигун прототипу - це модернізована «вісімка» 5.0 Coyote, забезпечена «сухим» картером і гоночною випускною магістраллю. На машині стоять колеса з шинами зовнішнім діаметром 37 дюймів, гальмами Alcon з шестипоршневими моноблоковими супортами і всеїдна підвіска з ходами до 350 міліметрів, зібрана на подвійних поперечних важелях із регульованими амортизаторами Fox на кожному куті (налаштовувати можна низько- і високошвидкісне стиснення/відбій).

На старт «Дакара 2025» фордівці виставлять чотири таких прототипи. Два з них пілотуватимуть Карлос Сайнс і Нані Рома, щодо решти інформація буде пізніше. Позашляховики вже проїхали 10 тисяч кілометрів у рамках програми випробувань, ну а перший «бойовий» досвід вони отримають на Hungarian Baja, що пройде з 8 по 11 серпня.

Джерело: Мотор
Фото: Ford

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація