Ford вигадав назву для нового мотора V8

Ford вигадав назву для нового мотора V8

25 вересня 2022
0

Компанія Ford подала до Бюро з патентів та товарних знаків США (USPTO) заявку на реєстрацію назви Megazilla. Її виробник вже згадував, коли анонсував новий V-подібний двигун наприкінці 2020 року - приблизно тоді, коли почав оснащувати свої пікапи потужним бензиновим двигуном Godzilla.

Багато деталей про новий двигун Ford поки не розкриває. Відомо лише, що він буде еволюційним варіантом Godzilla, розробленого для пікапів F-Series Super Duty. Godzilla - це 7,3-літровий V8 з чавунним блоком циліндрів, алюмінієвими головками, кованим колінвалом, розподіленим упорскуванням пального та змінними фазами газорозподілу. Видає цей двигун 436 к.с. потужності та 644 Нм крутного моменту.

Що саме Ford змінить у двигуні, поки не розкривається, проте йому обіцяні підвищена потужність і більший крутний момент. Нова «вісімка» буде агрегатуватися з 10-ступеневою автоматичною коробкою передач, а також отримає версію, яка працює в парі з «механікою».

За попередніми даними, Megazilla не замінить Godzilla, а продаватиметься як crate engine - «мотор у ящику», який зможуть придбати окремо та використовувати для своїх проєктів тюнери та спортсмени-аматори.

Джерело: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація