GAC випустить електричний гіперкар

GAC випустить електричний гіперкар

10 квітня 2022
0

Китайська GAC (Guangzhou Automobile Group) анонсувала нову модель. Це електричний гіперкар Aion AS9 з розгоном до «сотні» за 1,9 секунди та дизайном у стилі концепту Eno.146, показаного у 2019 році.

Шоу-кар GAC Eno.146 отримав дві масивні двері і шість місць, а в його назві розробники зашифрували коефіцієнт аеродинамічного опору Cx - всього 0,146. Судячи з тизеру серійного Aion AS9 (під цим брендом GAC випускає електромобілі), він якщо і повторить Eno.146, то лише в деталях - але в іншому буде досить звичайним. «Занижене» купе з «акулячим» носом і звичайними бічними дзеркалами замість камер вийде на ринок наприкінці 2022 або на початку 2023 року.

Технічних подробиць наразі немає. Відомі лише розгін до ста (1,9 с) та ціна (мільйон юанів). Сайт CarNewsChina передбачає, що електрокар використовуватиме начинку кросовера Aion LX Plus, але в суттєво переробленому вигляді. В основі якого покладено два електромотори (734 л.с.) та батарея на 144,4 кіловат-години. Швидше за все, на AS9 віддачу можуть наростити, а також полегшити саму машину, наприклад, поставити менш ємний акумулятор.

Джерело: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація