Глава підрозділу Renault розповів про особливості нового Duster

Глава підрозділу Renault розповів про особливості нового Duster

19 квітня 2022
0

Глава підрозділу Dacia-Lada (поки що є і таке) Дені Ле Ось розповів про особливості нового «Дастера». В ґрунтовному інтерв'ю Automotive News Europe топ-менеджер пообіцяв, що «третій» Duster виявиться «справжнім позашляховиком», збереже повнопривідну версію, але додасть у комфорті, керованості та функціональності. Крім того, Duster «зробить великий стрибок уперед» у дизайні.

Керівник Dacia-Lada окремо зупинився на відмінностях нового Duster та перспективного кросовера Bigster. Топ-менеджер зазначив, що Bigster виявиться більш «трасовим» автомобілем для сім'ї, а Duster збереже якості утилітарного позашляховика.

Оскільки до середини десятиліття у Dacia з'явиться два кросовери, габарити Duster після зміни поколінь не зміняться – довжина від бампера до бампера становитиме не більше 4,35 метра. Однак не дивлячись на це в основі модели буде «покладена» інша платформа (CMF-B), що дозволить покращити керованість та їздовий комфорт. Раніше стало відомо, що для нового Duster заплановано шість модифікацій для різних ринків.

Керівник підрозділу бюджетних марок Renault Group вважає, що зміна економічної та політичної ситуації зіграє на руку Dacia. «Чим більша інфляція, тим більше людей приходять до нас від інших брендів та інших сегментів», - зауважив Дені Ле Ось. Топ-менеджер вважає, що в Європі автомобілі не перестануть дорожчати, адже наближається посилення вимог до екологічних стандартів і стандартів безпеки.

Початковий план Renault базувався на тому, що Dacia Duster і Lada Niva третього покоління будуть базуватися на одній і тій же платформі, а в обох машинах будуть застосовуватися подібні інженерні рішення. Після війскового вторгнення Росії на терріторю України перспективи автомобілів Lada на французькій архітектурі CMF-B є туманними, хоча на заводі продовжують роботу над новинками.

Джерело: Automotive News Europe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація