GM інвестує 1,4 млрд доларів у виробництво електромобілів у Бразилії

GM інвестує 1,4 млрд доларів у виробництво електромобілів у Бразилії

25 січня 2024
0

Компанія General Motors заявила, що планує інвестувати $1,4 млрд у виробництво в Бразилії протягом наступних п'яти років, оскільки вона прагне прискорити виробництво електромобілів у цій південноамериканській країні, яка досі не поспішала впроваджувати акумуляторні батареї.

Американська компанія General Motors є першою з традиційних автовиробників, що працюють у Бразилії, яка оголосила про інвестиції з того часу, як уряд президента Луїса Інасіо Лули да Сілви в грудні представив нові принципи для місцевого автомобільного сектора. Очікується, що конкуренти Volkswagen AG та Stellantis NV також оголосять про нові інвестиційні плани у Бразилії цього року.

«Наші інвестиції в Бразилії орієнтовані на сталий розвиток», - заявив Фабіо Руа, віце-президент GM в Південній Америці.

GM був одним з небагатьох автовиробників, які скептично ставляться до технологій, що використовуються в Бразилії, де традиційна залежність від автомобілів з гнучким паливом, що використовують суміш бензину та етанолу, призвела до того, що країна відстала від глобального переходу на електромобілі.

«Бразилія має потенціал стати третім за величиною світовим ринком електромобілів», - сказав Руа в інтерв'ю Bloomberg News у липні 2023 року.

Джерело: InVenture
Фото: Bloomberg

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація