Гетманцев попередив трейдерів про відповідальність за махінації з ПДВ

Гетманцев попередив трейдерів про відповідальність за махінації з ПДВ

26 червня 2023
0

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики народний депутат Данило Гетманцев на своєму телеграм-каналі попередив трейдерів про відповідальність за махінації з податком на додану вартість (ПДВ).

«Хотів би звернутися до великих нафтотрейдерів і нафтопереробних компаній, які до війни щедро роздавали схемний ПДВ підприємствам шляхом «реалізації» документів на пальне», - написав Гетманцев у телеграмі, нагадавши при цьому, що з 1 липня відновлюється 20-відсоткова ставка ПДВ на пальне, а це «робить для вас цей вид шахрайства більш привабливим».

«Попереджаю діячів конвертаційного фронту - ДПС бачить всі такі ваші маніпуляції. Всі. І завдання в ДПС і БЕБ реагувати жорстко. Дуже жорстко і швидко.

Знаю, що деякі з вас вже в цьому пересвідчилися на власному досвіді. Ніхто не може і не буде красти у армії», - зазначив голова податкового комітету ВР.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні повертаються податки на пальне, які діяли в Україні до повномасштабного вторгнення РФ, а рішення про їх скасування Гетманцев вважає помилковим.

Як повідомляв enkorr раніше, голова групи компаній ОККО Василь Даниляк вважає недоцільним повернення довоєнного податку на додану вартість обсягом 20%, про що він повідомив під час міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2023, яка відбулася минулого тижня у Варшаві. На його погляд, ПДВ краще залишити на рівні 7%, як є сьогодні, а підняти акцизи, які легше адмініструвати.

Водночас Нафтогазова асоціація України (НАУ) пропонує вирівняти ставку акцизу на рівні 180 євро/1000 л для всіх моторних палив, а ПДВ залишити на рівні 7%.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація