Голова Мінфіну прокоментував військовий збір на авто

Голова Мінфіну прокоментував військовий збір на авто

30 липня 2024
12

Міністр фінансів України Сергій Марченко не вважає проблемою запровадження 15% військового збору під час першої реєстрації авто. За його словами, купівля машини не є нагальною потребою. Про це він заявив в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Зростання цін на що? Авто? Квартири? Наскільки зараз це нагальна потреба? Ще раз, я підкреслю - у нас проблема безпеки, горить хата, а ви кажете, що не треба купувати засоби гасіння, а краще купити автомобіль. Без проблем, купуйте новий автомобіль, але додатково підтримаєте ще Збройні сили», - зазначив Сергій Марченко.

Також голова Мінфіну наголосив, що автомобілі для сектору безпеки та оборони завозяться без сплати ПДВ та мита.

Міністр фінансів ознайомлений із критикою військового збору від автодилерів, які побоюються, що його впровадження призведе до тінізації авторинку. Він визнає, що частково це можливо, проте тоді виникатимуть питання до правоохоронних органів, які повинні боротися з тіньовим ринком.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів планує запровадити військовий збір при першій реєстрації авто в Україні (як нових, так і вживаних, ввезених із-за кордону) у розмірі 15% від вартості. Збільшення податків покликане закрити «діру» в держбюджеті.

Джерело: Фокус
Фото: РБК-Україна

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
3xcool  

Хай покаже приклад та пересяде на громадський транспорт, а своє авто продасть та перерахує кошти на ЗСУ.

+5ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

3xcool, До речі, навіть у 2014 році депутатам і міністрам знижували зарплату - було прийнято рішення платити "голу" ставку без усіляких премій і доплат (а доплати могли бути і більшими за ставку), а зараз - фіг!

+5ВІДПОВІСТИ  
Alf8  

3xcool, він дружині у 2023 нову купив (другу у сім'ю)

+6-1ВІДПОВІСТИ  
dubik63  

Красень, напевно довго думав, а може треба зменшувати податки щоб бізнес який ще працює виходив з тіні?

+4ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

От як би він на просту зарплату пересічного українця прожив то таке не теліпав.

+8ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Він не розуміє, що люди можуть купувати новий Орган, наприклад, як засіб пересування к сім'ю, або для роботи. Не всі Бентлі купляють, як його кєнти.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

новий Логан*

+2-4ВІДПОВІСТИ  
slava_sumy  

В принципі - все логічно. Якщо в тебе 15к на машину під час війни то відвали ще 15% на оборону. Як подивитись на статистику продажів нових авто , то там переважають преміум авто. Те ж саме і з імпортованими битками. Майже 20% ... гроші у людей на тесли є....
Єдине, можна б було виключити додаткові податки, або навіть знизити існуючи на авто , що виробляються В Україні по повному циклу, щоб підтримати економіку та не зливати гроші за кордон. Але зараз такого нема.

+1-6ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

slava_sumy, ви про власне бізнес подумали?
Ринок автомобілів в нас зараз і так себе не ліпшим чином почуває.
Персонал на дилерський станціях та СТО далеко не весь їздить на авто, не кажу вже про нові. Це тисячи людей.
Прийняття щось подібного - смерть для всіх, окрім перших сходинок продажів.
А це сотні підприємств, що платять податки та допомогають країні.
15% це буде не з карману умовного багатія, а тисячі додаткових безробітних, закриття бізнесу, - інвестиційна привабливість для західних автовиробників та зниження надходжень в бюджет, як наслідок падіння ринку продажу автомобілів.

+1ВІДПОВІСТИ  
Shep  

в принципі я не проти щоб ввели подібний податок, бо розумію що гроші на оборон употрібні, але як на мене 15% це дофіга, як для людей так і для наслідків для дилерів... я помїятаю коли у нас вводили таку діч як утилізаційний збір, здається 5% , він протримався недовго, але продажі підкосив конкретно, його потім тому і прибрали, що люди настільки менше почали нових авто купувати, що цей сбір не перекривав зменшення надходжень від НДС... тому той хто запропонував тут 15% явно не вивчив цей досвід і дав у штангу... як на мене 5% це стеля для такого податку, або зробити градацію в залежності від ціна авто, наприклад до 30К -5% до 60К -10% , що дорожче то 15% , щось типу такого

+8-2ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

Хочуть нас як у фільмі слуга народу пересадить на велосипеди, зе на велі наматував все гладко було як у казці люди повелись на піар хід, міністр і ко приклад подай нам може на велику гайнеш по країні нагальні потреби рішать,шо для нас ніщебродів авто не є нагальною потребою от так і живем до чо го доживем не знаю кисню стає все менше довели народ до ручки.

+3ВІДПОВІСТИ  
Ugeen  

З таким митом вони помножать на нуль надходження в бюджет, що є зараз. Та взагалі знищать цілу галузь тех обслуговування (професійне) , запчастини, резина, страхування.....

+3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація