Honda розпочне виробництво водневих автомобілів

Honda розпочне виробництво водневих автомобілів

02 грудня 2022
1

Компанія Honda оголосила про те, що вона вироблятиме в США нову модель на водневих паливних елементах. Автомобіль буде збудований на базі нещодавно випущеного кросовера Honda CR-V нової генерації.

Виробництво нового водневого авто марки Honda стартує у США у 2024 році. Компанія налагодить його випуск на своєму заводі Performance Manufacturing Center (PMC) у Мерісвіллі, штат Огайо. Зазначається, що цей автомобіль сприятиме досягненню раніше поставленої мети Honda щодо збільшення частки автомобілів на акумуляторах та водневих паливних елементах у загальному обсязі світових продажів бренду.

«Honda поставила собі за мету досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року, і повної електрифікації нашого модельного ряду до 2040 року має вирішальне значення для її досягнення. Ми прискорюємо реалізацію нашого плану з виробництва акумуляторних електромобілів Honda у Сполучених Штатах, а також почнемо там дрібносерійне виробництво електромобілів на паливних елементах, щоб ще більше вивчити їхній величезний потенціал як частину стійкого майбутнього авторинку», - заявив Гері Робінсон, віце-президент з автомобільного планування та стратегії американського підрозділу Honda.

Подейкують, що силова установка для нового автомобіля Honda буде розроблена спільно з американським автогігантом General Motors, довгострокову угоду про співпрацю з якою в цьому напрямку було укладено ще у 2013 році.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Andriy86  

Десь півтора роки тому вперше побачив водневу Тойота Мірай на дорогах Сан Франциско і начебто звичайне і не нове авто, але розумієш, що майбутнє вже поруч.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація