Honda вигадала для автомобілів висувні бічні «спідниці»

Honda вигадала для автомобілів висувні бічні «спідниці»

17 липня 2022
0

Компанія Honda подала патентну заявку на систему висувних бічних «спідниць», які покращуватимуть аеродинаміку при виїзді, скажімо, на швидкісні магістралі. Їхня конструкція досить проста: рухома частина кріпиться під днищем і розкладається по команді електроніки. 

Патент описує систему, яка «одночасно покращує аеродинамічні характеристики автомобіля, але не впливає на його зовнішній вигляд і не заважає руху на низьких швидкостях».

По суті Honda пропонує доповнити звичайні бічні спідниці панелями-розширювачами, які будуть висуватися за командою електроніки. Передбачається, що така система буде корисна під час руху на крейсерській швидкості магістраллю.

Основне призначення висувних «спідниць» - зменшити кількість повітря, що контактує з шиною, та не допустити його попадання під днище. Завдяки такій конструкції підтримуватиметься різниця тисків та зменшуватиметься підйомна сила. Автомобіль почне ефективніше взаємодіяти з потоками повітря, що набігають, оскільки вони будуть упорядковані, а отже, стане більш стійким.

Джерело: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація