Huawei звернулася до Audi та Mercedes з пропозицією інвестувати в себе

Huawei звернулася до Audi та Mercedes з пропозицією інвестувати в себе

11 грудня 2023
0

Китайська компанія Huawei Technologies звернулася до Mercedes Benz і Volkswagen Audi з питанням, чи зацікавлені вони в купівлі невеликих пакетів акцій її компанії з розробки програмного забезпечення і компонентів для «розумних» автомобілів. Про це пише Reuters.

За їхніми словами, цей крок спрямований на розширення партнерства за межі китайських брендів. Компанія Huawei, яка перебуває під санкціями США з 2019 року, також сподівається, що присутність іноземних інвесторів допоможе захистити бізнес від потенційної подальшої геополітичної напруженості, пише видання.

Минулого місяця китайський технологічний гігант заявив, що виділить свій чотирирічний підрозділ Intelligent Automotive Solution (IAS), який прагне домінувати в постачанні програмного забезпечення та компонентів для «розумних» електромобілів (EV).

Зазначається, що Huawei провела попередні переговори з Mercedes протягом останніх тижнів. Одне джерело повідомило, що німецькому автобренду було запропоновано від 3% до 5% акцій з оцінкою, яка буде обговорюватися.

Але Mercedes не був настільки зацікавлений, оскільки він хоче залишатися відповідальним за своє програмне забезпечення, щоб підтримувати позиціонування свого преміум-бренду, а не передавати його постачальнику, додало джерело.

Рівень зацікавленості Audi в пропозиції Huawei не вдалося визначити відразу. Однак два джерела Reuters повідомили, що Audi та Huawei планують партнерство для розробки технологій автономного водіння для Audi. Ці технології використовуватимуться в автомобілях для китайського ринку з 2025 року, які вироблятимуться спільним підприємством німецького автовиробника з FAW Group.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація