Інвестиції у біопаливо: ОККО та ЄБРР підписали кредитну угоду в розмірі 60 млн євро

Інвестиції у біопаливо: ОККО та ЄБРР підписали кредитну угоду в розмірі 60 млн євро

14 червня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

12 червня на конференції з відновлення України в Берліні компанія ОККО та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали кредитну угоду в розмірі €60 млн. Кредитні кошти будуть спрямовані на будівництво нового заводу з виробництва біоетанолу в Україні.

«Працювати над концептом біоетанольного виробництва разом з міжнародними експертами ми почали ще декілька років тому. Завод на 83 тис тонн на рік плануємо побудувати за два роки у Тернопільській області. Завдяки новому виробництву зможемо закривати як власні потреби у біоетанолі, так і продавати на зовнішньому та внутрішньому ринках. Вдячні нашому партнеру ЄБРР за підтримку та довіру протягом багатьох років, а також за сприяння енергетичній безпеці України та декарбонізації сектору - створенню внутрішнього джерела постачання біоетанолу» - КОМЕНТУЄ УГОДУ СЕО ГРУПИ КОМПАНІЙ ОККО ВАСИЛЬ ДАНИЛЯК.

Біопальне, що вироблятиметься на новому заводі, відповідатиме вимогам Директиви ЄС про відновлювану енергетику (RED III).

Кредит супроводжується фінансовою гарантією Європейського Союзу, яка надається у рамках інвестиційної складової програми Ukraine Facility (Pillar II). Гарантія ЄС є частиною нової програми Ukraine Investment Framework, яку було підписано 12 червня на Конференції з відновлення України. Програма передбачає підтримку нових та існуючих кліматичних технологій відповідно до детального Плану ЄС для України, зокрема в енергетичному секторі.

Джерело: OKKO

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація