Jaguar C-X75 з фільму про Джеймса Бонда отримав допуск до доріг загального користування

Jaguar C-X75 з фільму про Джеймса Бонда отримав допуск до доріг загального користування

01 березня 2024
0

Один з оригінальних каскадерських автомобілів Jaguar C-X75, який знімався у двадцять четвертому фільмі про Джеймса Бонда - «007: Spectre» - отримав допуск до доріг загального користування. Це сталося через 14 років після презентації моделі на Паризькому автосалоні 2010 року. Вийти на дороги купе вдалося завдяки фірмі дизайнера Яна Каллума.

Дрібносерійне виробництво Jaguar C-X75 розпочалося у травні 2011 року, але вже у грудні 2012-го проєкт закрили. Причиною відмови став надто високий цінник - від 800 тис. до 1 млн фунтів стерлінгів.

Історія C-X75 продовжила у 2015 році. Купе стало фірмовим автомобілем лиходія містера Хінкса у фільмі «007: Spectre» 2015 року. Декілька каскадерських «Ягуарів» побудувала компанія Williams Advanced Engineering. У них використовувалося шасі з трубчастою просторовою рамою та 5,0-літровий наддувний V8 від Jaguar. Тоді як концепт 2011 року був оснащений гібридною силовою установкою. Вона складалася з 1,6-літрового бензинового двигуна з подвійним турбонаддувом та двох електродвигунів загальною потужністю 888 к.с. та 800 Нм.

Модернізацію купе Яну Каллуму замовив неназваний автоколекціонер. Отримання індивідуального схвалення для використання на дорогах Великої Британії вимагало декількох змін.

Зокрема, встановлення скла із маркуванням E, більш тихого вихлопу із каталітичними нейтралізаторами та справжніх бічних дзеркал заднього виду. У каскадерського Jaguar C-X75 замість дзеркал стояли копії з пінопласту. Також фахівці компанії доопрацювали кузов «дводверки»: зменшили зазори між панелями, прибрали швидкознімні клямки та оновили карбонове оздоблення. Дорожній просвіт трохи збільшили, щоб полегшити використання автомобіля на дорозі. Також невеликі зміни внесено до демпфування.

Презентація першого дорожнього Jaguar C-X75 відбудеться 21 квітня на автомобільній виставці Bicester Scramble в Оксфордширі, Велика Британія.

Джерело: Авто Центр
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація