Jaguar готує електричного наступника седана XJ

Jaguar готує електричного наступника седана XJ

30 серпня 2023
0

Jaguar готує наступника для знятого з виробництва седана XJ. Новинка стане розкішним електромобілем і може надійти в продаж у 2025 році. Про це повідомили на сайті Autocar.

Генеральний директор JLR Адріан Марделл заявив, що концерн розробляє власну платформу для електромобілів. На ній буде побудовано безліч нових моделей.

Одним з нових автомобілів Jaguar стане електричний наступник XJ. Він конкуруватиме з BMW i7 і Mercedes-Benz S-Class.

Новинка буде заснована на платформі JEA з довгою колісною базою. Очікується, що вартість седана становитиме від 125 000 доларів.

Нові електромобілі оснастять двома електромоторами сумарною потужністю понад 450 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займатиме приблизно 3,5 секунди.

Майбутні електрокари Jaguar підтримуватимуть швидку зарядку. Вона дасть змогу зарядити акумулятор від 10% до 80% лише за 13 хвилин. Запас ходу флагманських версій становитиме до 765 км.

Спочатку наступника Jaguar XJ планували представити у 2022 році. Проте проєкт вирішили згорнути, оскільки бренд відмовляється від моделей з ДВЗ.

Джерела заявили, що новий флагманський седан не схожий на жоден з автомобілів Jaguar, які випускалися раніше. Це буде повністю нове авто з революційним дизайном.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація