Jaguar Land Rover скоротив плани виробництва електромобілів

Jaguar Land Rover скоротив плани виробництва електромобілів

12 лютого 2024
0

На тлі зниження попиту на електрокари автовиробник Jaguar Land Rover скорочує плани щодо їх виробництва. Натомість бренд зосередиться на гібридних автівках.

У 2021 році компанія Jaguar Land Rover заявила, що до 2026 року випустить шість повністю електричних моделей Land Rover. Тепер у планах лише чотири моделі, пише Autonews Europe.

За словами генерального директора Адріана Марделла, автовиробник продовжує час розробки для своїх акумуляторних електрокарів (BEV) і водночас наполегливо працює над тим, аби зробити більше гібридів з можливістю підключення до електромережі (PHEV).

«Ми йдемо трохи повільніше, ніж говорили три роки тому. Ми не поспішаємо, оскільки хочемо переконатися, що виводимо на ринок найкращі транспортні засоби, які коли-небудь створювали. Те, що ви бачили від інших OEM-виробників, - що перегони за BEV починають трохи гальмувати. Прийняття PHEV [на ринку] було досить несподіваним. Тим часом ми наполегливо працюємо над тим, щоб зробити більше PHEV доступними на ринку», - каже Марделла.

JLR вже відкрила список очікування для позашляховика Range Rover Electric, і до нього приєдналися принаймні 16 тисяч клієнтів. Автівка стане першою повністю електричною моделлю Land Rover. Очікується, що її представлять пізніше цього року, втім гендиректор JLR не виключає, що бренд готовий буде відтермінувати запуск електрокара на місяці, якщо це буде потрібно.

Після Range Rover Electric, як компанія повідомила у своєму річному звіті за 2023 рік, з'явиться електричний Range Rover Sport. Обидва електромобілі використовуватимуть ту саму платформу великого позашляховика MLA, що й версії з двигуном внутрішнього згоряння.

Наступні два повністю електричних Land Rover будуть більш компактними моделями. Їх створюватимуть на новій електричній платформі EMA, яка замінить поточну платформу двигуна внутрішнього згоряння, що використовується в компактних моделях Range Rover Evoque і Discovery Sport. Марделл зазначив, що більш масові автомобілі EMA з'являться через 12 місяців після двох електричних Range Rover, а вже після цього - моделі під брендом Jaguar.

Минулого року JLR збільшив продажі гібридів, що підключаються до мережі, в Європі на 68% - до 45224 одиниць. Це найкращий показник серед автовиробників.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація