Jaguar Land Rover знайшов постачальника ефективних мікрочипів

Jaguar Land Rover знайшов постачальника ефективних мікрочипів

02 листопада 2022
0

Jaguar Land Rover оголосив про стратегічне партнерство з виробником напівпровідників Wolfspeed (WOLF). В рамках угоди JLR використовуватиме чипи Wolfspeed для обладнання своїх електромобілів наступного покоління.

Це не перше ділове партнерство між Jaguar Land Rover (JLR) і Wolfspeed. Виробник мікросхем постачає свої напівпровідники з карбіду кремнію для Jaguar TCS Racing Formula E для використання в силових агрегатах з 2017 року.

Наразі Wolfspeed готується до нової ери у сфері транспорту з нульовим рівнем викидів, де використовувати інвертори з карбіду кремнію (SiC). За словами виробника мікросхем, інвертори на основі SiC менші, легші та ефективніші (5-10% збільшення діапазону електромобілів).

Оскільки майже всі великі автовиробники та стартапи витрачають мільярди, щоб задовольнити потреби зростаючої хвилі покупців електромобілів, вузькі ланцюзі постачання обмежують випуск. Зокрема, це стосується сфери напівпровідників, де був зафіксований значний дефіцит.

Минулого року Wolfspeed і GM уклали угоду про постачальника пристроїв із SiC, щоб допомогти автовиробнику прискорити розширення лінійки електромобілів.

Тепер же про співпрацю з Wolfspeed оголосили й у Jaguar Land Rover. Технології Wolfspeed будуть використовувати для електромобілів JLR, щоб підвищити їхню ефективність та продуктивність на трасі.

Стратегія Reimagine Jaguar Land Rover

У рамках стратегії Reimagine Jaguar Land Rover, спрямованої на перехід на електрику, автовиробник розширює доступ до критично важливих напівпровідникових технологій, щоб забезпечити задоволення майбутнього попиту.

«Розвиваючи це у стратегічне партнерство в рамках нашої стратегії Reimagine, ми можемо інтегрувати передову технологію карбіду кремнію Wolfspeed у наші електромобілі наступного покоління, забезпечуючи нашим клієнтам розширений запас ходу та продуктивність», - заявив генеральний директор Jaguar Land Rover.

Особливості технології Wolfspeed

Технологія Wolfspeed дозволяє розширювати електричні силові установки від 400 В до 800 В.

Пристрої з SiC виготовлятимуть на заводі Wolfspeeds Mohawk Valley Fab, який відкрився у квітні 2022 року в Марсі, Нью-Йорк.

Варто зазначити, що Jaguar планує стати повністю електричним брендом до 2025 року. Range Rover до 2030 року обіцяє шість електромобілів, перший 100% електричний Land Rover має вийти у 2024 році.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація