Jaguar переходить на стандарт зарядки Tesla

Jaguar переходить на стандарт зарядки Tesla

27 вересня 2023
0

Компанія Jaguar оголосила, що підписала угоду з Tesla про отримання доступу до розгалуженої мережі Supercharging Tesla в Сполучених Штатах, Канаді та Мексиці.

Крім того, компанія офіційно оголосила, що її електричні моделі наступного покоління, які будуть випущені в 2025 році, отримають зарядний роз'єм, розроблений Tesla за північноамериканським стандартом зарядки (NACS). Іншими словами, нові моделі зможуть заряджатись на Supercharge без адаптера.

Не забув Jaguar і про своїх поточних клієнтів, які їздять на Jaguar I-Pace. Планується поставка адаптерів NACS, коли вони будуть доступні. Такі гаджети можуть з'явитися на ринку в 2024 році, тому що цей рік згадували кілька інших виробників, які підписалися на перехід від роз'єму зарядки CCS1 до NACS у Північній Америці.

Jaguar додає, що впровадження NACS буде комплексним, включаючи транспортні засоби, домашні зарядні пристрої та адаптери для старих моделей.

Компанія також повторює, що в рамках стратегії Reimagine Jaguar Land Rover бренд Jaguar стане повністю електричним брендом. Угода з Tesla є частиною стратегії створення глобальної екосистеми електромобілів.

Як ми розуміємо, це лише питання часу, коли ми почуємо, що бренд Land Rover також використовуватиме роз'єм для зарядки NACS. Важко уявити, що в одній автомобільній групі будуть різні рішення.

Марк Каміллері, директор служби електрифікації Jaguar, зазначив: «Хоча більшість заряджань відбувається вдома, наші клієнти хочуть мати доступ до швидких, надійних і зручних зарядних пристроїв. Tesla створила мережу зарядних пристроїв по всьому світу, яка забезпечує це, і ми раді працювати з ними, щоб забезпечити доступ для клієнтів Jaguar».

Джерело: 24tv.ua
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація