Jaguar рік не випускатиме нові моделі

Jaguar рік не випускатиме нові моделі

12 серпня 2024
0

Британський автовиробник Jaguar планує представити свій електричний Grand Tourer вартістю майже 130 тисяч доларів США в грудні, а потім цілий рік не випускати нові авто.

Jaguar дотримується свого плану перейти на повністю електричний двигун з наступного року, попри нестабільний попит на електромобілі. Вже наприкінці року бренд скасує всю свою наявну лінійку та представить концепт-кар, який задасть тон майбутніх моделей.

Як пише Autocar, Jaguar наступного покоління не будуть пов'язані з автомобілями, які були раніше. Керівний директор Jaguar Роудон Гловер каже, що пріоритетом при розробці цих нових автомобілів було переосмислення основних принципів дизайну електромобілів, враховуючи, що сучасні електромобілі «виглядають досить схожими», оскільки виробники передусім сконцентрувалися на досягненні більшого запасу ходу.

«Якщо ми подивимося на це, це досить однорідний сектор, і я підозрюю, що це може бути частиною причини, чому сектор BEV трохи зупинився», - каже він.

Гловер не розкрив подробиць, але, за інформацією Autocar, три нові моделі матимуть довгі, глибокі капоти та мінімалістичну передню частину з новими брендовими решітками радіатора. Світлодіодні ліхтарі на обох кінцях будуть настільки тонкими, що їх майже не буде видно. Крім цього, автомобілі не матимуть задніх вікон, як моделі Polestar 4.

Керівник Jaguar також натякнув, що історичні назви попередніх авто матимуть певний вплив на назву цих нових автомобілів. Емблема у вигляді кота, що стрибає, залишиться, але зазнає суттєвих змін.

Що саме задумали в Jaguar, стане трохи більш зрозуміло в грудні, коли компанія презентує в США радикально оновлений чотиридверний GT вартістю 100 тисяч фунтів стерлінгів (близько 128 тисяч доларів США) із запасом ходу понад 700 кілометрів, надшвидкою зарядкою та силовим агрегатом потужністю понад 575 к.с. Постачання цього авто почнеться не раніше 2026 року, а отже, принаймні один рік компанія не продаватиме нові авто.

Джерело: NV.UA
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація