Кабмін готується здешевити покупку нових автомобілів

Кабмін готується здешевити покупку нових автомобілів

05 грудня 2022
2

Кабмін готується прийняти низку змін для автолюбителів, які мають полегшити та спростити облік придбаних автомобілів та здешевити оформлення. Про це розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автодилерів Олег Назаренко.

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. № 1388 та від 11 листопада 2009 р. № 1200» вже внесено на громадське обговорення та оприлюднено на сайті МВС.

За словами Назаренка, невдовзі документ має бути ухвалений Кабміном. У ньому є кілька важливих змін.

«Зокрема, перше, це скасовується обов'язкова видача «транзитних» номерів при купівлі нового автомобіля. Тобто ці номери видаватимуться за бажанням громадян. А це вже економія. Нові автомобілі вам не потрібно гнати на звірку в МРЕУ, це економить гроші», - пояснив гендиректор Всеукраїнської асоціації автодилерів.

Другий момент, це те, що при покупці нового автомобіля ви можете в угоді про купівлю-продаж вказати, щоб менеджер автосалону зареєстрував ваш автомобіль. Зараз для цього потрібна нотаріальна довіреність, а це кошти та час. А так у договорі буде зазначено, що це робить менеджер.

«Третій момент - це «довідки-рахунки». Ці «захищені зелені папірці» для українських виробників досі існують як акти прийому-передачі. А це теж гроші. Тому в постанові регламентується, що вони будуть в електронному вигляді», - розповів Назаренко.

Джерело: Апостроф

Обговорення новини

Andriy86  

Рухаємось у правильному напрямку,

+5-3ВІДПОВІСТИ  
labirint-mnl  

я аж повірила... казкарі....зате додали з 14 грудня експертну оцінку...

+4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація