KIA інвестує мільярди в новий завод електромобілів

KIA інвестує мільярди в новий завод електромобілів

31 серпня 2023
0

Місце KIA Rio на заводі марки в Мексиці займуть два нові електромобілі. У підготовку майданчика під виробництво електричних новинок інвестують «мільярди доларів». Про це у Twitter написав губернатор мексиканського штату Нью-Нуево-Леон Самуель Гарсія.

Пізніше він спростував своє повідомлення, написавши, що KIA інвестує мільярди в новий завод у Нуево-Леоні. На ньому нібито «вироблятимуть дві нові електричні моделі спільно з Hyundai». Офіційно цю інформацію не підтверджено.

За неофіційними даними, йдеться про кросовери EV3 та EV4, побудовані на новій інтегрованій модульній архітектурі Hyundai (IMA). Ця платформа замінить E-GMP, яку використовують нинішні електромобілі KIA та Hyundai. До кінця десятиліття на ній збудують 13 нових електричних моделей Hyundai, KIA та Genesis.

Щодо KIA, то до 2027 року компанія планує пропонувати на світовому ринку 14 електромобілів, включаючи свій перший трирядний кросовер EV9. Офіційна презентація електричного флагмана бренду відбулася навесні цього року. Зі слів директора із маркетингу KIA Europe, компанія має намір пропонувати електричні моделі у всіх основних сегментах.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація