KIA Sportage отримає два нові двигуни

KIA Sportage отримає два нові двигуни

06 листопада 2022
0

KIA Sportage актуального п'ятого покоління із заводським кодом NQ5 з'явився у Європі, США та Південній Кореї ще восени минулого року. До Китаю він дістався тільки зараз, але з трохи іншою моторною гамою та іншим інтер'єром. Окрім того у Піднебесній «п'ятий» Sportage доступний лише у позашляховій версії. Тоді як у глобального кросовера крім позашляхової є ще й скромніша базова модифікація. Зовні вони відрізняються дизайном бамперів та деякими іншими елементами екстер'єру.

Розмір колісної бази «китайського» KIA Sportage складає ті ж 2755 мм, що й у глобальної моделі. Але габаритна довжина збільшена на 40 мм, до 4670 мм.

У салоні із загального можна відзначити вигнутий дисплей, який об'єднав два 12,3-дюймові тачскрини - панель приладів та «мультимедійку». Але дефлектори обдування виконані у вигляді єдиної плашки, тоді як у глобаного Sportage вони L-подібні. Центральний тунель - двоповерховий із сенсорними клавішами та двома підсклянниками біля основи підлокітника. Також китайському кросоверу дістався інший блок керування клімат-контролем - з невеликим сенсорним дисплеєм та витягнутими кнопками з боків. Плюс до цього до списку стандартного оснащення включені адаптивний клімат-контроль, системи автономного гальмування й утримання в смузі руху.

У мотороновій лінійці 1,5-літрова бензинова «турбочетвірка» віддачею 200 к.с. та 253 Нм крутного моменту й 2,0-ліровий турбований агрегат, що генерує 236 к.с. та 353 Нм. У глобальної моделі таких моторів не має. Обидва двигуни працюють у зв'язці з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Топова версія укомплектована гібридною силовою установкою, яка складається з 2,0-літрового «атмосферника» та шестиступінчастого «автомата». Віддача гіридного силового агрегату - 200 к.с. та 350 Нм. На інших ринках гібридний Kia Sportage комплектований двигуном 1.6 T-GDI.

Для Китаю новий KIA Sportage виробляють локально. На місцевому ринку бензиновий кросовер коштує від 24 500 до 30 000 доларів, гібридний - від 28 000 до 32 300 доларів.

Джерело: Авто Центр
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація