Китайці розробили «вічну» батарею для електромобілів

Китайці розробили «вічну» батарею для електромобілів

26 липня 2022
0

Найбільш пріоритетною на сьогодні є електромобільна галузь. Саме на її розвитку і роблять акцент світові автовиробники. Найбільшу увагу вони приділяють збільшенню запасу ходу електрокарів. Справжній прорив у цьому напрямку зробила китайська компанія Tsinghua.

Її інженери розробили твердопаливну батарею, яка може пережити 20 тисяч циклів зарядки, тим самим забезпечити електромобілю до 10 млн км пробігу. Водночас його ємність майже не зменшиться навіть після рекордної кількості зарядок. Таким чином такий акумулятор стає вічним і легко переживе сам електрокар.

Попри амбітність розробки, в компанії не розповіли, чи планують її відправляти в серійне виробництво. Ймовірно, тому Tsinghua не розкрила ємність інноваційної батареї. Втім, навіть якщо реальні показники будуть в п'ять або десять разів менші за заявлені, то це все одно справжній прорив у галузі.

Хоча, не виключено, що настільки гучні заяви не підкріплені жодними випробуваннями і це ще одна компанія-вискочка, яка хоче застовпити собі місце на суперперспективному ринку. Наприклад, так вже зробила Svolt Energy, пообіцявши випустити твердопаливну сульфітну батарею.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація